30 Kasım 2010 Salı

Windows 7 Tanıyın

Windows 7 İşlevleri ;

1.Ev grubu
            Bir ev ağındaki dosyaları ve yazıcıları paylaşmayı zahmetsiz hale getirir. Windows 7 çalıştıran iki veya daha fazla bilgisayarı bağladığınızda Ev Grubu müzik, resim, video ve belge kitaplıklarınızı evinizdeki diğer kişilerle otomatik olarak paylaşmaya başlamanızı kolaylaştırır.
         Gizliliği önemsiyor musunuz? Biz de öyle. Bu nedenle Ev Grubu, parola korumalıdır ve denetim tamamen sizin elinizdedir. Neyin paylaşılıp neyin gizli kalacağına siz karar verirsiniz. Ayrıca, dosyalarınızı "salt okunur" yaparak, diğer kişilerin dosyalarınıza dokunmadan bakabilmesini sağlayabilirsiniz.
         Windows 7'nin herhangi bir sürümünde bir ev grubuna katılabilir, ancak yalnızca Home Premium, Professional, Ultimate veya Enterprise sürümlerinde ev grubu oluşturabilirsiniz.

2.Sıçrama Listeleri


Windows 7 işletim sistemindeki yeni Sıçrama Listeleri sizi doğrudan her gün kullandığınız belgelere, resimlere, şarkılara veya web sitelerine götürür. Bir Sıçrama Listesi açmak için, Windows 7 görev çubuğundaki bir program simgesini sağ tıklatmanız yeterlidir. Bunları, Başlat menüsünde de bulabilirsiniz.

 

3.Performans geliştirmeleri

     Daha hızlı uyku moduna geçip devam edecek, daha az bellek kullanacak ve USB aygıtları daha hızlı tespit edecek biçimde tasarlandı.

4.Uzak Medya Akışı

    Ev bilgisayarınızdaki müzik ve videonun keyfini çıkarın; evde olmadığınızda bile. Uzak masa üstü uygulamasını kullanarak takip etmek daha kolay hale geldi.

5.Windows Dokunma

     Windows 7'yi bir dokunmatik ekranla birlikte kullanın, böylece her zaman bir klavye veya fareye ihtiyacınız olmasın. Bence bu harika olur du daha hızlı çalışabilme olanağı sağlıyor.Hem de masraf yapmamış olursunuz.

6:Daha kişisel

 
     Eğlenceli yeni temalar, slayt gösterileri ve kullanışlı araçlarla masaüstünüzü yeniden süsle.Daha hoş bir görüntü her zaman güzel olur demi.

 

7.Windows Arama

     Bilgisayarınızda neredeyse her şeyi, anında bulun.Daha hızlı bulmak ,arama yapmak için bence windows 7 daha güzel.

8.64 bit Desteği

      Son günlerde    bilgisayar alışverişine çıktıysanız, 64 bit işlemcili daha fazla bilgisayar olduğunu muhtemelen fark etmişsinizdir ve bunların sunduğu avantajları merak ediyor olabilirsiniz.
     Basitçe anlatmak gerekirse, 64 bit bilgisayar 32 bit sisteme göre daha fazla bilgiyi işleyebilir. Daha fazla RAM (4 GB ve üstü) kullanabildiğinden 64 bit bilgisayar tek seferde birden çok program çalıştırdığınızda daha fazla yanıt verebilir.
     Hangi sistemi seçerseniz seçin, Windows 7 hazırdır. Windows 7'nin tüm perakende sürümleri (Home Basic dışında) hem 32 hem de 64 bit yazılım içerir.
64 bit bilgisayarınızda bir programın veya aygıtın çalışıp çalışmayacağını mı merak ediyorsunuz? "Compatible with Windows 7" logosu taşıyan ürünlere bakın; bu logo ürünün Windows 7'nin hem 32 bit hem 64 bit sürümünde test edildiğini belirtir.

9.Ses ve Video 
       Sesi doğru yere yönlendirmek için tasarlanan yeni bir özellik olan Otomatik Akış Yönetimi ile, Windows 7 ses konusunda daha akıllıdır. CD mi yürütüyorsunuz? Ses hoparlörlerinizden çıkar. Internet üzerinden telefon görüşmesi mi yapıyorsunuz? Kulaklığınızdan duyacaksınız.
       Windows 7 ayrıca kişisel bilgisayarınıza taşınabilir bir müzik çalar bağlamanıza ve onu bilgisayarınızın hoparlörleri yoluyla çalmanıza izin verir. Ayrıca HDMI (Yüksek Tanımlı Multimedya Arabirimi) kablolarını destekler, böylece kişisel bilgisayarınızdan bir müzik setine veya TV'ye çok kanallı dijital ses ve yüksek tanımlı video gönderebilirsiniz..

10.Hesap Makinesi

Hesap Makinesi'ne yepyeni bir görünüm ile Programcı ve İstatistik modları gibi yeni özellikler kazandırdık. Birim dönüştürme Santigratı Fahrenhayt'a, onsu grama ve jul birimini BTU'ya çevirir. Kullanışlı hesaplama şablonları yakıt ekonomisi ve otomatik kredi ödemeleri gibi hesapları yapmanıza yardımcı olur.
Hesaplama geçmişi yapmış olduğunuz işlemleri görüntüler ve bilgisayarınız dokunmatik ekransa, hesaplamaları ekranda dokunarak

Daha gerçek ne varya arkadaşlar


1 yorum: