18 Aralık 2010 Cumartesi

Office 2007 Word da ki Yenilikler

       Microsoft Office Word 2007 belgeBnizi yeni Microsoft Office Fluent kullanıcı arabiriminde oluşturmak ve biçimlendirmek üzere kapsamlı bir araç kümesi sağlayarak profesyonel görünümlü belgeler üretmenize yardımcı olur. Zengin gözden geçirme, açıklama ekleme ve karşılaştırma yetenekleri iş arkadaşlarınızın görüşlerini hızlı bir şekilde alıp yönetmenize yardımcı olur. Gelişmiş veri tümleşimi, belgelerin önemli iş bilgisi kaynaklarına bağlı kalmasını sağlar
  • Profesyonel görünümlü belgeler oluşturma
    Office Word 2007, hiç olmadığı kadar kolay biçimde çarpıcı belgeler oluşturmak için düzenleme ve gözden geçirme araçları sağlıyor.
  • Yazmaya daha uzun, biçimlendirmeye daha kısa zaman ayırma
  • Bir Office Fluent kullanıcı arabirimi bileşeni olan yeni Şerit, araçlarınızı göreve göre gruplandırır ve en sık kullandığınız komutları elinizin altında bulundurur.
  • Sekmelere göreve yönelik olarak tasarlanmıştır.
  • Office Word 2007, belgede yapılan değişikliklerin kolayca bulunmasını sağlar. Belgeleri karşılaştırdığınızda ve birleştirdiğinizde belgenin her iki sürümünü de görürsünüz;  silinen, eklenen veya taşınan metin üçüncü bir belge sürümünde net olarak belirtilir.
  •  Belgelerde gizli meta verileri ve kişisel bilgileri bulma ve kaldırma.
  • Başkalarıyla belgenizi paylaşmadan önce gizli meta veriler, kişisel bilgiler veya belgede saklanmış olabilecek içeriği denetlemek için Belge Denetleyicisi kullanabilirsiniz.
  • Belgelerinize dijital imza veya imza satırı ekleme.Belgeye dijital imza ekleyerek kimlik doğrulaması, bütünlük ve belge kaynağı amacıyla teminat sağlanmasına yardımcı olabilirsiniz

  • Word belgenizi PDF veya XPS belgesine dönüştürme
       Taşınabilir Belge Biçimi (PDF)  PDF, belge biçimini koruyan ve dosyanın paylaşılmasını sağlayan sabit düzenli elektronik dosyadır. PDF biçimi, dosya çevrimiçi görüntülendiğinde veya yazdırıldığında tam olarak niyet ettiğiniz biçimi korumasını, dosyadaki verilerin kolayca değiştirilmemesini sağlar. PDF biçimi ticari yazdırma yöntemleri kullanılarak üretilecek belgeler için de uygundur. XML Kağıt Belirtimi (XPS)  XPS, belge biçimini koruyan ve dosyanın paylaşılmasını sağlayan elektronik dosyadır. XPS biçimi, dosya çevrimiçi görüntülendiğinde veya yazdırıldığında tam olarak niyet ettiğiniz biçimi korumasını, dosyadaki verilerin kolayca değiştirilmemesini
  •        Katıştırılmış makrolar içeren belgeleri hemen algılama
    Office Word 2007, makro içerebilen belgeler için farklı bir dosya biçimi (.docm) kullanır; bu nedenle bir dosyanın katıştırılmış makro çalıştırıp çalıştıramayacağını anında söyleyebilirsiniz.

  • Belgenin son halini değişiklerden koruma
        Belgenin son halini başkalarıyla paylaşmadan önce, belgeyi salt okunur hale getirmek ve belgenin son halini paylaştığınız kişilerle iletişim sağlamak için Son Olarak İşaretle komutunu kullanabilirsiniz. Belge son olarak işaretlendiğinde yazma, düzenleme komutları ve düzeltme işaretleri devre dışı kalır; belgeyi gören kişiler istemeden belgede değişiklik yapamaz. Son Olarak İşaretle komutu güvenlik özelliği değildir. Son Olarak İşaretle özelliği kapatılarak son olarak işaretlenmiş belgeyi herkes düzenleyebilir.
  • Belgeler için gelişmiş özellikler
         Artık, bilgisayarlar ve dosyalar birbirine bağlı olduğunda, belgelerin ince, sağlam ve değişik platformları destekleyen dosyalarda depolanması eskisinden daha çok işe yaramaktadır. Bu gereksinimi karşılamak için, 2007 Office sürümü XML desteği evriminde yeni bir aşama getirmektedir. Yeni XML tabanlı dosya biçimi Office Word 2007 dosyalarının daha küçük, daha dayanıklı olmasını ve bilgi sistemleri ve dış veri kaynaklarıyla daha iyi tümleşmesini sağlar.


  •    Dosya boyutlarını küçültme ve bozulma kurtarmayı geliştirme
Yeni Word XML biçimi sıkıştırılmış, kesimlere ayrılmış dosya biçimidir ve dosya boyutunu önemli ölçüde küçültüp, hasarlı ve bozuk dosyaların kolayca kurtarılmasına yardımcı olur.
  • Yazım hatalarından kolay korunma
Diğer kullanıcıların görmesi için bir belge yazdığınızda, şüphesiz yazım hatalarının iletinizin değerini azaltmasını veya profesyonelliğinize gölge düşürmesini istemezsiniz. Yazım denetleyicisinin yeni özellikleri çalışmanızı güven içinde dağıtmanızı kolaylaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder