26 Aralık 2010 Pazar

2010 Yılına damgasını vuran 10 teknoloji !!


1. iPad
 

2010 yılı tabletlerin yılı oldu. Apple'ın çıkardığı iPad isimli cihaz, Nisan ayında çıktığı ilk gün 300 bin adet satarak beklentilerin üzerinde bir başarıya imza attı. Bu başarı, cihazın piyasaya sürüldüğü diğer ülkelerde de devam etti ve tüketicilerin tabletlere olan ilgisini gözler önüne serdi.



2.3D üç boyutlu) görüntü teknolojisi


3D teknolojisine olan ilgi Hollywood'ta da durmak bilmiyor. Araştırmada elde edilen verilere göre tüketiciler çok yakın bir zaman içerisinde evlerinde televizyon ekranında 3D 3 boyutlu görüntü teknolojisini  yaşamaya başlaya bilecekler.





3. Facebook

Facebook tartışılmaz bir sosyal ağdır.






4. E-kitap okuyucular

Uzmanlar, geleneksel kitapların yerini elektronik kitapların alacağı yönündeki öngörülerini yapalı uzun yıllar geçti. Ancak bu yıla kadar, bu devrim öngörüsünü destekleyecek çapta E-Kitap okuyucusu talebi yaşanmamıştı.









5. Google arama motoru


Aradığız herşeye kim bulabir.




6. Apple iPhone


 GSM özellikli bir cep telefonu olmanın yanı sıra, bir iPod, bir video
kamera ve e-posta ve GPS haritaları ile bir mobil Internet aygıtıdır.







7. Foursquare

 
Konum belirleme teknolojisindeki gelişmelerin etkisiyle ve Foursquare gibi başkalarına da ilham veren, inanılmaz bir taleple karşılaşan konum tabanlı hizmetlerin 2011 yılında, 13 milyar dolarlık bir Pazar haline gelmesi bekleniyor.








8. Spotify müzik servisi


Müzik ruhun gıdasıdır.





9. Android İşletim Sistemi


Android 2.3 Gingerbread ve Google’ın yeni stok cihazı Nexus S’in duyurulduğu geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan yeni Google Maps nihayet duyuruldu ve dağıtılmaya başlandı. Google Maps 5.0 versiyonuna güncellenirken yeni 3D haritalar ve çeşitli dokunma özellikleri eklendi. Google Maps’in yeni versiyonunu  Android 2.0 ve üstü işletim sistemli cihazlar destekleyecek.








10. Twitter

Web sitesini kullanmanın bir diğer iyi tarafı da tweet’lemek için herhangi bir sayı kısıtlamasıyla karşı karşıya olmamanız. Üçüncü taraf uygulamalar bir saatte ne kadar veriye erişilebileceğine dair API kısıtlamalarına sahip. Bu limit nedeniyle Twitter uygulaması kullanan kullanıcıların “API limitine ulaşıldı” türünden bir uyarı mesajıyla karşılaşması olası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder