8 Ocak 2011 Cumartesi

Türkiye'ye büyük siber saldırı...

7 Ocak 2011, 21:00
Siber saldırıların yeni hedefi Türkiye olacak! Hatta dev saldırının tarihi bile belli...
Genelkurmay'dan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, bakanlıklardan cep telefonu şirketlerine, Türkiye'nin en 'stratejik' kurumlarının bilgisayar sistemleri ay sonunda siber-saldırıya uğrayacak! Ancak endişeye mahal yok, zira saldırıyı bizzat devlet yapacak.

Türkiye'ye büyük siber saldırı...Tübitak ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 27-28 Ocak tarihlerinde "ulusal siber güvenlik tatbikatı" düzenleyeceğini açıkladı. 'Milli güvenlik siyaset belgesi'ne de giren siber-tehdit'e karşı geliştirecek tedbirleri belirleme amacıyla yapılacak tatbikatta, farklı kurumların bilişim altyapılarının güvenliği test edilecek.

Bankacılık, enerji şebekeleri, havayolu ve ulaşım sistemlerini çökertebilecek tehditlere karşı potansiyel güvenlik açıkları ve sistemlerin zayıf yönleri tatbikat sonunda değerlendirilecek

Tatbikata 34 kuruluş katılıyor; Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet, İçişleri, Ulaştırma ve Sağlık Bakanlıkları, Merkez Bankası, bankalar, üniversiteler, cep telefonu şirketleri ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, bilgisayar sistemleri saldırıya uğrayacak kurumlar arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder