25 Aralık 2010 Cumartesi

Tarayıcılar Yarışıyor !

      Internet Explorer güvenlikte rakiplerini solladı!

 NSS Labs, Internet Explorer 8 ve 9, Firefox 3.6, Safari 5, Chrome 6 ve Opera 10'u bu tür saldırıları nasıl algıladığını ve kullanıcıya nasıl yardımcı olduğunu inceledi. Test, zararlı olduğu bilinen 636 URL'yi içeriyordu.

      Opera, kullanıcılarını bu tür saldırılardan koruyacak herhangi bir denetime sahip değilken Chrome, Firefox ve Safari bunu yapabiliyor. Bu üç tarayıcı da gücünü Google Safe Browsing API'sından alıyor. Internet Explorer 8, bir önceki teste göre daha başarılı. Internet Explorer 9 ise neredeyse kusursuz bir performans sergiliyor.
   

      Bellek kullanımı (eklentilerle) 

      Kazanan: Firefox 3.6

Beş eklentinin yüklü olduğu ve dokuz tarayıcı sayfasının açık bulunduğu Firefox 3.6, en düşük bellek kullanımına sahip tarayıcıydı.

       

 

 

 DOM/CSS 

      Kazanan: Opera 11

Chrome 10'un sayfa düzeni öğelerini ve diğer tasarım öğelerini yüklemede biraz geride kalması şaşırtıcıydı. Opera'nın son beta sürümü önemli bir sıçrama gerçekleştirerek birinci oldu. IE 9 beta ise testi tamamlamayı başaramadı.

   

 

 

 JavaScript 

    Kazanan: Chrome 10 (Canary)

Chrome 10, Gmail gibi kod ağırlıklı daha hızlı yükleyebilen yeni Crankshaft JavaScript motoruyla Chrome 8'i de geride bırakıyor. Internet Explorer'ın kilitlenmeden testi başarıyla tamamlaması da dikkat çekiyor.

  

 

  

 

Tab yükleme 

    Kazanan: Chrome 8 (Kararlı sürüm)
Chrome'un kararlı sürümü içinde Google, YouTube ve tarayıcının giriş sayfasının da dahil olduğu dokuz tarayıcı sayfasını yönetmekte Chrome 10'a göre biraz daha iyi. Chorme Canary'nin yapılacak optimizasyonlarla arayı kapatabileceğini düşünebiliriz.
  



 Açılış ve sıcak yükleme 

  Kazananlar: Chrome 10 (Canary) ve Opera 10
Soğuk açılışta (bilgisayarınızı yeni açtıktan sonra), Opera burun farkıyla önde. Bir miktar etkinlikten sonra tekrar açılışta ise Opera ve Chrome 10 neredeyese anında açılıyor. Firefox 4 beta 7 ise açılışta oldukça gecikiyor.





Stuxnet, güvenlik anlayışını değiştirdi 

Adeta bir siber savaş silahı olarak kullanılan Stuxnet, siber güvenlik anlayışını olumlu anlamda değiştirdi.

Güvenlik analizcileri yıllardır, endüstriyel sistemlerin zararlı yazılımlar tarafından hedef alınabileceğini ve kontrollerinin bu yolla ele geçirilebileceği uyarısını yapıyorlardı. Fakat bugüne kadar görülmüş, en gelişmiş kötü amaçlı yazılım olan Stuxnet'e kadar kimseyi tehlikenin boyutları hakkında ikna edememişlerdi. Stuxnet saldırısı, uzmanların vurguladığı bu riskin canlı kanıtı oldu.

Stuxnet'in muhtemelen İran'ın nükleer faaliyetlerini aksatmak için bir ülke tarafından tasarlandığı tahmin edilse de, benzeri yazılımlar neredeyse her endüstriyel sistemi tehdit edebilir.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder